Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Tietosuoja

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tavoitteena on parantaa henkilötietojen suojaa, lisätä henkilötietojen käsittelyn läpinäkyvyyttä sekä antaa rekisteröidyille keinoja hallita henkilötietojensa käsittelyä. Kansallisesti säädetty tietosuojalaki täsmentää ja täydentää tietosuoja-asetuksen määräyksiä.

Olennaisena osana kaupungin toimintaa kuuluu käytössä olevien henkilötietojen turvaaminen ja suojaaminen. Kiinnitämme erityistä huomiota tietosuojan ja henkilöstömme tietosuojaosaamisen kehittämiseen.

Kaupungilla on nimetty tietosuojavastaava https://www.riihimaki.fi/vaikuta-ja-tutustu/hallinto/tietosuoja/

Asioidessasi Riihimäen kaupungilla tai kun olet muutoin tekemisissä kaupungin kanssa, keräämme henkilötietojasi vain siinä määrin kuin se on tarpeellista asian hoitamiseksi. Henkilötietojesi käsittelyyn on aina oikeusperuste.

EU:n tietosuojauudistus Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilla – täältä löytyy tietoa muun muassa henkilötietolain korvaavan, kansallisen tietosuojalain valmistelun etenemisestä.

Lomakkeet

Rekisteritietojen tarkastuspyyntölomakkeita otetaan vastaan Riihimäen kaupungin asiakaspalvelupisteessä Tietotuvassa matkakeskus 1.krs.

Lomakkeet pitää toimittaa henkilökohtaisesti tai asianhoitajan välityksellä. Henkilöllisyys on todistettava asioitaessa.

Tietojen toimitustavat

Tiedot toimitetaan postitse saantitodistuksella, turvasähköpostilla tai noudettaessa Tietotuvasta.

Rekisterinpitäjän on toimitettava pyydetyt tiedot kohtuullisen ajan kuluttua, mutta viimeistään kuukauden kuluessa ellei ole erityistä perustetta pidempään käsittelyaikaan.