Hyppää sisältöön

Mittarilukeman ilmoittaminen

Vesitili

Kirjautumalla Vesitiliin pääset ilmoittamaan vesimittarisi lukeman ja selaamaan kiinteistösi vedenkulutushistoriaa.

Vesitiliin kirjautuaksesi tarvitset vesilaskusta asiakasnumeron (40xx xxxx) ja käyttöpaikan numeron.

Opastamme mielellämme Vesitilin käytössä.

Kirjautuminen Vesitiliin
Siirtyy ulkoiselle sivustolle

Halutessasi voit myös ilmoittaa mittarilukeman Riihimäen Veden asiakaspalveluun

Näin luet vesimittaria

Riihimäen Vedellä on käytössä kahden tyyppisiä vesimittareita, yleisimmissä numerolaskuri osoittaa täysiä kuutioita, osakuutiot ilmoitetaan viisarein. Toisessa tyypissä numerolaskurin kolme punaista oikeanpuoleista numeroa ilmoittavat osakuutioita ja mustat numerot kuutioita.

Kaikissa malleissa vesimittarin viisi ensimmäistä numeroa ovat täysiä kuutioita. Riihimäen Vedelle ilmoitetaan aina vain täydet kuutiot ja lukeman edessä olevia nollia ei tarvitse ilmoittaa.

Ve­si­mit­ta­rei­den vaih­to

Riihimäen Vesi vaihtaa vesimittarin, kun mittari on suunnitelman mukaisessa vaihtovuorossa. Tästä mittarin vaihdosta ei aiheudu kustannuksia kiinteistön omistajalle. Vesimittarit ovat Riihimäen Veden omaisuutta ja säännöllisellä vaihdolla pyritään takaamaan vesimittarin luotettavuus. Omakotitaloissa vesimittarit vaihdetaan uusiin 10 vuoden välein. Uudet asennettavat vesimittarit ovat etäluettavia eli niiden kulutustiedot siirtyvät automaattisesti Riihimäen Veden asiakastietojärjestelmään, eikä vuosittaisia lukematietoja tarvitse enää ilmoittaa.

Vaihtotyö tapahtuu siten, että vesihuoltolaitoksen asentaja käy tuomassa vaihtoilmoituksen asiakkaalle ennen vaihtoa. Asiakas voi sopia vaihtoajan ilmoituksessa mainitun asentajan kanssa.
Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 15–30 minuuttia. Riihimäen Vesi tekee vaihtotöitä arkipäivinä välillä maanantai – torstai klo 8.00–15.00 sekä perjantaisin klo 8.00–13.00.
Vesimittarin vaihtajalla on aina kuvallinen henkilökortti. Huoltoauton kyljessä on Riihimäen Veden logo ja teksti Riihimäen Vesi.

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 5.4 mukaan vesihuoltolaitoksen asentajalla on oikeus päästä kiinteistölle mittaria vaihtamaan.