Hyppää sisältöön

Vesimittareiden vaihto

14.11.2023 Tiedotteet

Riihimäen Vesi vaihtaa vesimittarin, kun mittari on suunnitelman mukaisessa vaihtovuorossa. Tästä mittarin vaihdosta ei aiheudu kustannuksia kiinteistön omistajalle. Vesimittarit ovat Riihimäen Veden omaisuutta ja säännöllisellä vaihdolla pyritään takaamaan vesimittarin luotettavuus. Omakotitaloissa vesimittarit vaihdetaan uusiin 10 vuoden välein. Uudet asennettavat vesimittarit ovat etäluettavia eli niiden kulutustiedot siirtyvät automaattisesti Riihimäen Veden asiakastietojärjestelmään, eikä vuosittaisia lukematietoja tarvitse enää ilmoittaa.

Vaihtotyö tapahtuu siten, että vesihuoltolaitoksen asentaja käy tuomassa vaihtoilmoituksen asiakkaalle ennen vaihtoa. Asiakas voi sopia vaihtoajan ilmoituksessa mainitun asentajan kanssa.
Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 15–30 minuuttia. Riihimäen Vesi tekee vaihtotöitä arkipäivinä välillä maanantai – torstai klo 8.00–15.00 sekä perjantaisin klo 8.00–13.00.
Vesimittarin vaihtajalla on aina kuvallinen henkilökortti. Huoltoauton kyljessä on Riihimäen Veden logo ja teksti Riihimäen Vesi.

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 5.4 mukaan vesihuoltolaitoksen asentajalla on oikeus päästä kiinteistölle mittaria vaihtamaan.

Lisätietoja: työnjohtaja Jani Torkkeli, p. 050 512 3421