Yleinen

Parmalan kaivolta lähtevän veden klooraus on lopetettu

Parmalan kaivolta lähtevän veden klooraus on lopetettu. Klooraustarve johtui Parmalan kaivon veden saastumisesta. Kaivo on nyt puhdas ja Parmalan kaivolta lähtevää vettä ei tarvitse enää kloorata. Pahoittelemme veden esteettisen laadun heikkenemisestä kloorauksen johdosta.

Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet Herajoen vesilaitoksen toimintaa, jotta laitokselta lähtevän veden laatu voidaan turvata. Laitokselle on rakennettu aktiivihiilisuodatusyksikkö, joka saadaan käyttöön vuoden 2021 alkupuolella. Tämän jälkeen kaivo nro 5:n, jonka vedessä esiintyy torjunta-aineita, mutta joka muuten on hyvälaatuista, vedenottoa voidaan tarvittaessa kasvattaa. Riuttaan valmistui kesällä 2020 uusi vedenottokaivo. Kaivon vedenlaatua täytyy tarkkailla vuoden ajan, jonka jälkeen päätös siirtoraakavesilinjan rakentamisesta Riuttasta Herajoelle voidaan tehdä. Linjan rakentaminen ajoittuu vuoteen 2022. Edellä mainituilla toimenpiteillä Herajoen vesilaitoksen laadukas toiminta voidaan turvata pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätiedot: vesihuoltojohtaja Jarmo Rämö, Riihimäen Vesi, p. 040 330 4964

 

 

 

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.