Yleinen

Herajoen vesilaitokselta lähtevä talousvesi kloorataan toistaiseksi

Yhdessä Herajoen vesihuoltolaitoksen raakavesikaivoista on havaittu pieniä pitoisuuksia koliformisia bakteereja. Herajoen vesilaitoksen puhdistusprosessi pystyy kuitenkin poistamaan tehokkaasti epäpuhtaudet verkostoon lähtevästä talousvedestä.

Jotta asiakkaille jaettavan veden laatu pystytään varmistamaan kaikissa olosuhteissa ja vedenjakelulle aiheutuvat riskit minimoitua, Herajoen vesilaitokselta asiakkaille lähtevään veteen tullaan 4.9.2020 alkaen lisäämään pieni määrä klooria. Kloorausta jatketaan niin kauan kun veden hygieenisen laadun varmistamiseksi on tarpeen.

Kloorauksen seurauksena kaupungin eteläosissa talousvedessä saattaa olla havaittavissa lievä kloorin maku ja haju. Lisäksi kloori saattaa irrottaa verkostosta sakkaa. Sakka ei ole terveydelle vaarallista, mutta vettä on hyvä juoksuttaa kunnes hanasta tuleva vesi on kirkasta.

Lisätietoja antaa: vesihuoltojohtaja Jarmo Rämö, p. 040 330 4964

 

 

 

 


,
Päivitetty: ,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 6 Ei 4 Kyllä 6 Ei 4

Kommentit on suljettu.